Svenska berättelser på scen

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
OM UPPSÄTTNINGEN

Plats: Dramatenbaren (tidigare Neondämon)
Speltid: cirka 1 timme och 15 minuter

En serie föreställningar med nya dokumentära berättelser vid varje tillfälle.

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. Nu flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Medverkar på scenen gör en lyssnare med sin egen berättelse, en musiker och en spoken word-artist. Regi av Niklas Mesaros, som även regisserar Spoken word på Dramaten. Producent och dokumentärt textansvarig: Ola Hemström, Sveriges Radio.

Radioprogrammet Svenska berättelser tilldelades våren 2013 Public Service klubbens Ikarospris för Erika Svantesson berättelse ”Det omöjliga valet.”

http://www.dramaten.se/repertoar/svenska-berattelser-pa-scen/

Medverkande 1 mars

Christin Edmark – Föreläsare, krönikör, egen företagare och singer-songwriter. Christin nyanserar bilden av ADHD och bjuder på hög igenkänningsfaktor i en blandning av skratt och tårar. Om att prestera fantastiskt, men fungera skitdåligt.

Emma Augustsson – Ursprungligen från Borås, musikaliskt skolad i Stockholm på Kungliga Musikhögskolan. Emma sjunger, spelar cello och filtrerar vackert svenskt vemod genom visa och pop.

Lovisa Appelkqvist – Malmöpoet med cirka 15 års scenvana. Lovisa är expert på storytelling och transmedia, också känt som multiberättande. Hon föreläser, workshopar och uppträder både på engelska och svenska och har stått på scen överallt mellan Stockholm och Sydney.

I samarbete med Kungliga Dramatiska Teatern